Mikuláš 2014

8 prosince, 2014 by AV Leave a reply »

Každoroční tradice mikulášské besídky znovuobnovená roku 2004 se letos konala poprvé plně pod vedením SDH Stašov.  mikulas 01

Obec Stašov každoročně přispívá ze svého rozpočtu na přípravu mikulášských balíčků pro děti s trvalým pobytem v obci a občerstvení  pro děti. Organizace celé akce pak bývala dříve v rukou zastupitelů a organizátorů z řad HC Stašov.

Jako každý rok i letos jsme oslavili příchod Mikuláše a jeho pomocníků, andělů a čertů, tentokráte netradičně (podruhé v historii) venku.

Jako své sídlo si Mikuláš s anděli zvolil venkovní altán v blízkosti obecního úřadu, čerti pak měli své sídlo před hasičárnou, ve které bylo vytvořeno i občerstvení pro děti, jejich rodiče a další návštěvníky.

Děti procházeli k Mikulášovi kolem čertů a za připravenou básničku či písničku je Mikuláš odměnil balíčkem sladkých drobností spolu s ovocem. V provizorní kiosku pak pro ně bylo připraveno zdarma občerstvení, pro dospělé pak něco na zahřátí a na zub.

Počasí akci přálo, skončila ledovka a celý den bylo suché počasí, následující sobotu pak pršelo. Všem organizátorům,  z řad SDH Stašov i dalším, tak
patří dík za tuto vydařenou akci.

Více fotografií pak najdete ve fotogalerii obce.

mikulas02

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.