Návštěva žáků 2.třídy základní školy v Pomezí – článek do obecního zpravodaje v Pomezí

18 června, 2013 by AV Leave a reply »

V sobotu 8.6.2013 navštívili Stašov žáci 2.třídy základní školy v Pomezí s paní učitelkou Marií Duchečkovou v rámci poznávání vesnic žáků školy. O tomto výletu napsali žáci do obecního zpravodaje následující článek:

 

Stašov je nám blíž

Adámek Fáber, Pavlínka Andrlová a Mareček Bukáček jsou tři žáci 2. třídy, kteří dojíždějí ze Stašova. Kde bydlí tito naši spolužáci jsme do soboty 8. června 2013 nevěděli. Záměr naší paní učitelky byl sobotní den strávit právě tam. Akce byla i s rodiči.

Natěšení jsme se nemohli rána dočkat. Sluníčko krásně svítilo. Celý Stašov byl na naši návštěvu připraven – paní Kalinová v lomě, pan starosta Vendolský a statek s koňmi manželů Němcových.

To byla paráda. Nikde a nikdo se nenudil, na statku u paní Němcové jsme se cítili jako doma. Jízda na koních, předvedení domácích zvířat, soutěže i na koloběžkách, pískové hrady, trampolína, dobrá mňamka; to všechno bylo super a k tomu tolik potřebné nebe. Domů se nám ze Stašova vůbec nechtělo ani po třetí hodině odpoledne. I Stašováci s rodiči si to užívali.

Rozcházeli jsme se s moc pěknými dojmy a vědomím,že jsme zase Stašovu blíž.

Pomůže nám to příští rok, až se budeme učit o Pomezí a sousedních vesnicích.

Děkujeme paní Kalinové za prohlídku lomu, panu Vendolskému za to, že se o nás postaral a manželům Němcovým za milé přijetí.

Doporučujeme všem zájemcům se podívat do Stašova.

 

Zapsali žáci 2.třídy ZŠ Pomezí

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.