Nově získané dotace pro rok 2015 – 278 tis. do rozpočtu obce Stašov

18 května, 2015 by AV Leave a reply »

Na začátku května přišlo několik příjemných zpráv ohledně dotačních titulů.

Starostovi obce panu Vendolskému se podařilo získat další peněžní prostředky do rozpočtu obce Stašov.

V loňském roce zažádal spolu s místostarostou obce panem Peniasem Pardubický kraj o získání proinvestovaných peněz na vybavenost a provoz obecní prodejny ve výši cca 78 tis.Kč. Pardubický kraj tuto dotaci nyní schválil.

Dále pak spolu připravili podklady pro žádost o dotaci na opravu střechy na obecním nájemním domě č.p.178 ve výši 100 tis. Kč, která je také schálena Pardubickým krajem.

Pardubický kraj schválil dotaci ve výši cca 40 tis.Kč na další vybavení obecní jednotky dobrovolných hasičů (plovoucí čerpadlo, elektrocentrálu a přívěsný vozík). I nadále tak bude pokračovat dovybavování obecní jednotky. Získané prostředky budou navazovat na dotaci 80 tis.Kč získanou v loňském roce na nákup dopravního prostředku – devítimístného automobilu.

Posledním získaným dotačním titulem je cca 60 tis.Kč na nákup nového zahradního malotraktoru z dotace podané společně za Mikroregion Poličsko. Obec v současné době vlastní jeden starší malotraktor, který bude prodán a nahrazen novým, zakoupeným z takto získaných peněžních prostředků. Dojde tak k omlazení zahradní techniky obce.

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.