11.10.2012 Napsali o nás – Svitavský deník: Patrik uspěl na mistrovství republiky v orbě

11 října, 2012 by AV Leave a reply »

Studenti technických oborů Střední školy zahradnické a technické v Litomyšli se premiérově zúčastnili mistrovství republiky v orbě, které se uskutečnilo v sobotu 29. září v Klatovech.  

Autor: Archiv Lukáše Staňka 

Souboj oráčů

Závodící Patrik Chromý ze Stašova, student oboru Provoz mechanizace a služby, obsadil při své první účasti velice pěkné čtvrté místo v kategorii juniorů. „Umístění je, když vezmeme v úvahu jeho první účast, velmi solidní. Uspěl mezi ostřílenými studenty ostatních zemědělských škol, kteří mají za sebou několik ročníků soutěže,“ podotýká učitel školy a trenér oráče Lukáš Staněk.

Celkově mezi jednostrannými pluhy skončil Patrik Chromý mezi zkušenými harcovníky na pěkném osmém místě. „Mistrovství v orbě se škola zúčastnila poprvé a i přes náročnost přepravy vlastního traktoru, doufám, že vznikla nová tradice technické sekce školy,“ dodává Lukáš Staněk.

Orbě se Patrik Chromý věnuje i doma ve Stašově v místním zemědělském podniku a rád se bude soutěže v orbě zúčastňovat i v dalších letech. Potěšující byl i zájem ostatních studentů maturitního ročníku při nácviku orby a při samotném mistrovství.

Svitavský deník 11.10.2012

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.