Pouť 9.-10.8.2014

11 srpna, 2014 by AV Leave a reply »

Víkend nabitý událostmi. Přijeli k nám kolotoče, v sobotu se konala pouťová zábava a v neděli slavnostní mše.

Jako již několik let opět přijíždějí do Stašova na druhý víkend v srpnu kolotoče. V letošním roce se starosta obce obrátil s prosbou na zástupce římskokatolické církve pana Šilhánka přesunout slavnostní mši v místním kostele na tento víkend. Jinak by se konala až víkend následující. Tradičně se má konat ve všech chrámech Nanebevzetí první neděli po svátku Nanebevzetí panny Marie, který tento rok připadl na pátek 15.srpna.

Podařilo se tak spojit v jednom víkendu světské radovánky s oslavami církevního svátku.

Samotná pouť začala již v pátek, kdy se poprvé rozjely pouťové atrakce. Obec odsouhlasila ze svého rozpočtu a připravila pro každé dítě s trvalým pobytem v obci do věku 15ti let poukázku na pouťové atrakce v hodnotě 200,-Kč.

V sobotu od 17 hodin pak začala pouťová zábava. O organizaci se postaralo místní Sdružení dobrovolných hasičů, občerstvení zajistila paní Doležalová – provozovatelka místního obchodu se smíšeným zbožím, živá hudba byla zastoupena Orchestrem Jana Kvíčaly se zpěváky Kájou Vichrovou a Jirkou Vágnerem, kteří hráli lidové písničky a střídali se s kytarovým duem Vašek a Vašek Otec a syn Peňázovi) a po desáté hodině večerní pak byli vystřídání DJ Jardou.

Živou hudbu v podání Jana Kvíčaly hradila ze svého rozpočtu obec Stašov. Zpěvák pan Jirka Vágner zpíval bez nároku na honorář. Honorář pro Duo Vašek a Vašek uhradil ze svého soukromého zdroje místostarosta obce pan Penias.

 

Počasí celé akci víceméně přálo, pouze kolem desáté hodiny byla hudební produkce přerušena přívalovým deštěm spojeným i s krátkým výpadkem elektrické energie.

Orchestr Jana Kvíčaly

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.