Akce Dary Stašova, aneb co lze udělat v kuchyni z plodů stašovských zahrádek spojená s drakiádou a ukázkami práce SDH

15 září, 2014 by AV Leave a reply »

V sobotu odpoledne ožily prostory obecního úřadu, ale i prostranství před úřadem a na hrázi hned několika akcemi najednou.

V prostorech obecního úřadu vznikla výstava kulinářského, ale i řemeslného umění místních. Připravena byla ochutnávka doma vyrobených vín, marmelád, pomazánek, výrobků z rajčat, dýní a podobných plodů, buchet a koláčů sladkých i slaných. Podzimní dekorace, včetně řezbářských prací tradičních ze dřeva, ale i netradičních – z dýní, jablek a jiných podzimních plodů. Vyřezávání z podzimních plodů dýní předváděl na živo pan Tomáš Lipavský, který ochotně pomáhal i zájemcům z řad diváků, kteří si tuto práci chtěli také vyzkoušet.

Na prostranství před obecním úřadem a na novém dětském hřišti byly připraveny soutěže pro děti, na hrázi pak drakiáda. Bohužel vítr této akci moc nepřál. Pro děti bylo také připraveno opékání špekáčků. Ohniště bylo na výbornou zabezpečeno členy místního SDH.

V pozdějších odpoledních hodinách pak sbor dobrovolných hasičů předvedl ukázky své práce, bohužel čerpadlo, domácky nazývané „Máňa“, se rozhodlo stávkovat, a svůj úkol začalo plnit až po důrazných domluvách.

Pod lípou v blízkosti hráze vznikla skupinka, která pod taktovkou pana Vápeníka, který hrál na harmoniku a pana Vágnera, který zpíval, doprovázela celou akci zpěvem.

Velký dík patří organizátorům těchto akcí. Paní Houdkové, Kruschinové, Mauerové a Berkovcové, které převážně připravily výstavu a ochutnávku v prostorech obecního úřadu a všem, kteří přinesli své výrobky na ukázku či ochutnávku. Panu Vápeníkovi a Vágnerovi za hudební doprovod, panu Lipavskému za ukázky své práce a ochotu podělit se o své umění, paní Doležalové a členům SDH za přípravu odpoledne pro děti, drakiády a ukázky práce SDH.

 

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.