Předvánoční posezení, adventní zastavení a rozsvěcení vánočního stromu

2 prosince, 2016 by AV Leave a reply »

V sobotu 26.listopadu se na 14 hodinu na obecním úřadě sešli již počtvrté „dříve nerození“ ke společnému posezení. Připraveno bylo pohoštění a živá hudba v podání Dua Kvíčala – pan Kvíčala s panem Vágnerem. Svoz byl zajištěn obecním automobilem, tentokráte s řidičem v podání starosty obce.DSC5679

Posezení zahájil starosta obce pan Vendolský shrnutím uplynulého roku a výhledem do roku dalšího. Zdůraznil zejména největší investiční akci posledních let a to napojení nových vrtů do obecního vodovodu, tak aby obec získala další vydatný zdroj vody.

Dík patří také všem, kteří pomáhali s obsluhou i výzdobou sálu.

Před pátou hodinou se pak lidé přesunuli do místního kostela Nanebevzetí Panny Marie, kde je přivítala paní Němcová Anděla s krátkým adventním proslovem, následovaným krátkým varhanním koncertem v podání pana Gregora – varhaníka ze Svratky. Na závěr si všichni přítomní zazpívali vánoční koledu a děti rozsvítili první adventní svíci. V kostele se také konal misijní jarmark s vánoční tématikou, jehož výtěžek poputuje k dětem z Filipín. V prostorech byla k vidění výstava fotografií zachycující opravy kostela v posledních několika letech.

Poté se shromáždění přesunuli zpět před obecní úřad, kde byl slavnostně rozsvícen vánoční strom. Zábava pak pokračovala opět s živou hudbou, roznášeným občerstvením a „svařáčkem“.

DSC5727DSC5703

Advertisement

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.